maandag 26 december 2022

Even iets moois nr. 498 - Burgers Zoo

Ze gaven afgelopen vrijdag zoveel bewolking en regen op dat ik me op voorhand maar liet verslaan door het weerbericht en een kaartje boekte voor Burgers. In die grote hallen en domes kun je eindeloos zoeken naar vogeltjes, dus dat deden we dan ook. Wel donker, dus hoofdzakelijk gefotografeerd op ISO4000 en dat zie je terug als ruis, vooral in de onscherpe achter- en voorgronden. Verder gewoon erg genoten. Ringen om poten waar mogelijk weg gePhotoshopt.





In de Bush zien we de Marmeranolis, een hagedis die van nature voorkomt in Zuid-Amerika. Kan zo'n 25 cm. lang worden en is zo te zien nieuwsgierig van aard.





Een Indische Blauwrug. In het echie te vinden in Azië. Mooie vogel.





De Victoria Kroonduif. Ook in Azië te vinden. Kan wel zo'n 70 cm. groot worden en dan is het een forse vogel zo bovenin een boom.





In de hal Mangrove vliegen ook vlinders, maar in dit jaargetij minder dan in voorjaar of zomer. Wel mooi, deze Tijger-Passiebloemvlinder, normaliter te vinden in tropische streken.





In de koude Desert tref ik deze mevrouw Rode Kardinaal, bewoner van Noord-Amerika. Een levendige vogel met een herkenbare roep.





De man Rode Kardinaal doet zijn naam eer aan: het rood spat je tegemoet. Ik moet er altijd verrassend lang naar zoeken want hij houdt zich graag een beetje schuil.





Nóg lastiger te vinden: de Mexicaanse Roodmus. Lijkt behoorlijk op onze eigen Roodmus die in zeer kleine aantallen broedt in o.a. Flevoland. Dit voorjaar heb ik er bij Katwijk nog eens een lange ochtend aan besteed om zo'n beestje op de foto te krijgen, maar meer dan een stipje werd het niet.





De Harmonia-Tijger, eveneens een vlinder uit tropische streken. Mooi op zo'n dood blad.





Geeft altijd wel een authentieke sfeer, zo'n duif op een cactus en wuivend palmblad daarachter.





De Gambels Kuifkwartel scharrelt meestentijds op de grond. Eigenwijze aanblik met die 'antenne' op zijn kop.





De Gele Kernbijter, hier bezig een agave te schillen.

2 opmerkingen:

  1. Prachtige fotos. Nog nooit in Burgers Zoo geweest.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Gerrit,
    Duif op cactus met wuivend palmblad....bijna een gedicht. Prachtige plaat.
    En wat is die kuifkwartel mooi !!!! superplaat. Apart dat je met zo'n knal rode kleur toch nog moet zoeken naar die rode kardinaal ! Prachtige vogels en foto's. Ook de vlinders heel mooi gefotografeerd.
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen