zondag 1 december 2019

Even iets moois nr. 376 - Ransuilen!

Afgelopen vrijdag was niet vogelvrij maar voor de baas;  op zaterdag moest de caravan schoon en naar de stalling gebracht. Maar bijna aan het eind van die zaterdagmiddag zag ik toch nog een gaatje om een bezoek te brengen aan een dorp in de omgeving, waar naar verluidt zomaar een 30 ransuilen op een kluitje zouden zitten. Wil het met de bosuil niet lukken, dan misschien de ransuil.





Dat werd lachen. We staan nog maar aan het begin van de straat als we het fenomeen zien: in ongeveer elke boom in die straat zien we dikke of langwerpige dotten afsteken tegen de lichte lucht. Overal waar je kijkt: Ransuilen! Hier eentje, daar drie, verderop zeven.





De een zit te dutten, de ander kijkt verstoord omlaag omdat er een skateboarder langs dokkert.





 De een zit open en bloot op een niet al te hoge tak, de ander lijkt zich te verstoppen door zich tegen de boomstam te drukken.






Wat ze gemeen hebben: allemaal hebben ze de oren overeind. Ze blijven kennelijk graag op de hoogte van wat zich beneden op straat afspeelt.





De overdaad is zo groot dat we bijna niet kunnen kiezen waar te beginnen. Aan de andere kant: de zon staat al laag dus met een half uurtje is het gedaan met de mogelijkheden. Fluks aan de slag dus en de camera omhoog gericht.





Aan deze foto kun je zien waarom er best aardig wat Ransuilen zijn, terwijl hele volksstammen ze toch over het hoofd zien. Wij hebben er in ieder geval een drie kwartier erg van genoten.


8 opmerkingen:

  1. Hele mooie serie, Gerrit,
    Wat een feestje, hè?
    Voor mij wel herkenbaar, en nu weer genieten van jouw foto's!
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Gerrit,

    Zo, dat zal je maar meemaken, zo veel bij elkaar zie je ze bijna nooit, maar ik zag het ook voorbij komen op waarneming.nl. Zo zie je maar, soms is het dagenlang niets met de vogels en dan in een keer dient zich een overvloed aan, een geluk als je daar bij kunt zijn. Je hebt prachtig van deze mogelijkheid gebruik gemaakt, misschien had je de eerste iets minder krap kunnen inkaderen zodat z'n hele staart erop stond, maar dat zijn peanuts. Het zijn overigens niet z'n oren die overeind staan, maar slechts oorpluimen, de echte oren zitten achter de ogen en zijn gaten in de kop.

    Groeten,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooie fotos Gerrit, bij ons is de ransuil weg. Jammer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Gerrit, een mooie buitenkans om zoveel Ransuilen te zien. Prachtige serie. Gr. Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Hooi Gerrit
    wat een geweldige serie is dit ik heb genoten.
    groetjes Herman.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hello Gerrit
    such a fantastic experience, you do not see such a thing every day, because you have managed stunning pictures. I've looked at them a lot ... great
    Thank you for showing and congratulating on this series
    Greetings Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtig om die voor de lens te hebben.
    Mooi gefotografeerd Gerrit.
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen