zondag 22 december 2019

Even iets moois nr. 378 - Het regenwoud

Na ons bezoek aan de woestijn kregen we nog de gelegenheid om op weg naar huis een tussenstop te maken in een eenzaam stukje regenwoud. Dat werd een bijzondere ervaring. In de klamme warmte hoorden we van alles zingen, roepen, sissen en gillen, maar krijg het maar eens voor de lens. Het weelderige groen verborg een grote rijkdom aan leven - af en toe zeilde een rode ibis of zelfs een vliegende hond over - maar slechts enkele keren lukte het daar zicht op te krijgen.






Met veel gekraak en gefladder landt een Manenduif op een dikke tak. Zijn verenpak bestaat uit zeker wel 50 tinten groen, een perfecte schutkleur tussen het gebladerte.





Ook weer die perfecte schutkleur: de Groenvleugelduif.





Langs de zandige bedding van een rustige rivier zien we plots een Capibara met jong. In de inheemse taal van die streek betekent dat "heer van het gras." Dan weten we gelijk wat het hoofdbestanddeel is van zijn maaltijd.





Een Irena laat zich even zien. Een erg blauwe vogel die desondanks niet verwant is aan onze Pino.





Als deze wegvliegt weet je niet wat je ziet; de vogel heeft een fel oranje rug, hier grotendeels bedekt door de vleugels. Het is de Roodrugbuidelspreeuw en hij heeft het niet zo op fotografen.





Door hem heel voorzichtig te benaderen lukt het me om deze Malachietvlinder op de plaat te krijgen.





Pas van dichtbij zie ik dat de kop op een andere plek zit dan waar ik hem eerst dacht. Het is een Zebramalachietvlinder, ook weer zo'n bewoner van vochtige regenwouden.



6 opmerkingen:

  1. Hoi Gerrit
    mooi al die foto's mooi in beeld gebracht.
    groetjes Herman.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit is genieten Gerrit.
    Prachtig om te zien.
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige fotos Gerrit, heel mooi zo'n regenwoud. Ik wens je fijne feestdagen. Groetjes Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hallo Gerrit
    wunderschöne Bilder
    frohes Weihnachtsfest und einen guten Rutsch ins neue Jahr 2020
    Grüsse Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Fantastische foto's Gerrit.
    Die eerste duif, oef, dat is wel een schoonheid!!! De tweede ook wel, maar zo anders.
    Die Heer van het gras vind ik een gaaf beest en zo met jonkie en gezellig wat schildpadden bij elkaar een hele leuke foto! De blauwe vogel is wel helemaal blauw en daardoor iets minder spannend. Maar hem zomaar tegenkomen is een ander verhaal...wat geweldig!!Ik kan me er iets bij voorstellen als die roodrugbuidelspreeuw opvliegt! Wat een knalkleur zit daar verstopt!
    De vlinders zijn mega mooi en die vreemde vorm bij de tweede vlinder doet me denken aan de vreemde vorm van de Koningspage, alleen de houding dan, voor de rest zijn dit natuurlijk super gave dagvlinders en die heb je geweldig mooi geplaat.
    Zucht.....mooi!
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen