zondag 14 mei 2023

Even iets moois nr. 514 - De polder in het voorjaar

Weinig tijd om eens uitgebreid te vogelen, maar een ochtendje naar mijn 'local pitch' kon nog net. Eigenlijk altijd wel wat bezienswaardigs te vinden, zo ook nu.




De oprit naar een boerderij ligt vol bagger. De Huiszwaluw vindt daarin het bouwmateriaal voor zijn nest en vliegt doorlopend af en aan met een snavel vol metselklei.





O wat apart: deze Oeverloper zit op een stapel balken, zo'n 3 meter boven de grond. Ik ken hem alleen van (zoals de naam al suggereert) drassige oevers.





Deze Grutto staat op wacht en slaat luidkeels alarm als wij langs rijden. Hij heeft waarschijnlijk jonkies in het hoge gras verstopt.





Ook in de sloot is het voorjaar losgebarsten en het is een gekwaak en gespetter van jewelste.





Deze Gele Kwik heeft eerdaags zijn eerste optreden en oefent zich suf op de pirouette.





Deze Grutto scharrelt rustig rond tussen de wilde andijvie of wat het dan ook mag zijn. In ieder geval verwilderd grasland.





Kijk nou: twee jonge Kieviten, al best groot. Zoals meer weidevogels is de Kievit een nestvlieder. Zo gauw ze uit het ei zijn gaan ze zelf op zoek naar voedsel. De ouders houden hun kroost nauwlettend in de gaten, maar altijd op een afstand van vele tientallen meters.





Ook deze Grutto heeft ons liever weg. Gauw een fotootje en dan maar weer doorrijden.

2 opmerkingen: