maandag 15 augustus 2022

Even iets moois nr. 486 - Zomerse plaatjes

Het was al zomer, en het werd steeds zomerder. Het geeft altijd een zekere voldoening, alleen al dat sjouwen door de natuur bij 30+ graden en een forse tas met een kilo of tien aan optiek op je rug. Als je dan ook nog met wat foto's thuiskomt, dan kijk je toch weer terug op een bijzondere ervaring.

Heel erg gewoon, zo'n Icarusblauwtje, maar op zo'n takje heide toch ook weer heel erg bijzonder.

De Gevlekte Smalboktor, wie kent hem niet... Kleurt erg mooi bij die gele ehhhh... bloemetjes.

Hij heeft hier zijn bovenvleugel achter de ondervleugel gevouwen, anders zou je nog veel meer oogjes zien van dit Koevinkje.

Is niet bijzonder, maar toch zie ik hem niet vaak: de Stadsreus. Op het eerste gezicht een uit de kluiten gewassen wesp, maar bij nader inzien toch echt wel erg verschillend.

Ik dacht: zou je nou van wuivende grashalmen een soort van abstracte foto kunnen maken? De foto heb ik, maar het antwoord nog niet...

Werkelijk stad en land zoek ik af naar de Koninginnenpage, en dankzij een vriendelijke tip ben ik al zo ver dat ik in ieder geval de rups ervan op de foto heb. Ook mooi.

Nou, dit is dus een juveniele Gele Kwikstaart. Zoals je ziet valt hij op deze ondergrond helemaal niet op. Het felgele krijgt hij pas volgend jaar, dus ik hoop hem dan nogmaals op te zoeken. 

Het grappige aan deze foto is natuurlijk het contrast tussen de twee Watersnippen op de voorgrond en die kolossale Canadese ganzen daarachter.

3 opmerkingen:

 1. Prachtige foto's Gerrit.
  Mijn favoriet is het Icarusblauwtje op de hei.
  Ik heb ze dit jaar nog niet gezien, veel te weinig vlinders dit jaar ;-((
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Gerrit
  wat mooi ik heb genoten van je macro's,
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerrit, mooie fotos de macro. Er zijn best weeral veel ganzen hier. Leuke foto met de watersnippen.

  BeantwoordenVerwijderen