zondag 3 oktober 2021

Even iets moois nr. 448 - In de polder

Zo tussen twee seizoenen in is de polder nog niet zo'n gekke plek om in de gaten te houden. De zomerbewoners zijn vertrokken, de wintergasten er meestal nog niet, maar wel kun je er trekvogels tegenkomen op hun route van noord naar zuid. Toch maar even een kijkje nemen dus.

Deels wintergast, maar er zijn steeds meer broedgevallen bekend: de Grote Zilverreiger. Foerageert hier tussen de schapen.

En die schapen kijken daar niet echt van op.

Nee, niet alle zomerbewoners zijn vertrokken. Hier de Gele Kwikstaart. Vooraan een adult, maar daar achter toch echt een jonkie van dit jaar.

Enigszins onverschrokken foerageren ze in het gras, heeeeel dichtbij die enorme koeienpoten. Ze zullen toch onderhand een ticket richting warme zuiden moeten boeken.

Nou, kijk zeg, nog een latertje: het Bruin Blauwtje. Vrij schaars, zegt de Vlinderstichting. Fraai getekend, klein vlindertje.

Een van mijn vaste vrienden in de polder: de Graspieper. Trekt niet weg en is dus altijd te bewonderen. Wel alert maar niet schuw.

O, dit is dan weer andere koek. Een vrouw Tapuit. Als broedvogel zijn ze wel zo ongeveer verdwenen uit ons land, maar in voor- en najaar kunnen we ervan genieten als ze op trek zijn. Alert én schuw, dus meer dan deze foto zat er niet in. Maar met het uitzicht op zo'n fraaie achterkant moet ik daar maar niet over mopperen.

5 opmerkingen:

 1. Hallo Gerrit,

  Mooi najaarsblogje, fijn belicht die grote zilverreiger. Vlindertje zal wel een van de laatste zijn en die jonge gele kwik is wel erg onverschrokken tussen die koeienpoten.

  Groeten,
  Ad

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hallo Gerrit,
  schöner Beitrag, das letzte Foto ist Top, wunderschöner Hintergrund
  Grüsse FRank

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerrit
  Dit is weer een mooie serie genieten,
  groetjes Herman,

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi Gerrit.
  Jet is weer heel mooi allemaal. De gele kwik naast een koeienpoot is best indrukwekkend. En de achterkant van de tapuit laat toch een leuke dot met kleurige laagjes veren zien.
  Groetjes Maria

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Mooie foto's die je maakte Gerrit.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen