zondag 13 december 2020

Even iets moois nr. 414 - Burgers Zoo

Het werd weer zo'n dag, dus besloot ik naar Burgers te gaan. Je blijft er in ieder geval droog. Het werd best een aangenaam dagje.





Een Grantzebra met een Oostelijke Witbaardgnoe. De Grantzebra trekt jaarlijks zo'n 3.000 kilometer op zoek naar smakelijk gras; deze Gnoe daarentegen migreert niet. In zijn leefgebied is een stabiel voedselaanbod, dus waarom dan zo'n gevaarvolle verhuizing?





Jammer dat ik door een dikke ruit moest fotograferen, want zo'n Jachtluipaard is een geweldig fraaie kat.





Een aardig plaatje van twee Grantzebra's een een Giraffe. We doen maar net of zo'n Hollands dennenbos iets weg heeft van de Afrikaanse savanne.





Merkwaardige dieren, die Wenkkrabben. De mannetjes hebben een gewone en één enorme schaar waaraan ze veel plezier beleven in het seizoen dat de paartjes worden gevormd. Dit zal dus een vrouwtje zijn.





Lastig als je van buiten komt: je lens blijft minstens een half uur telkens beslaan. Na veel wapperen en vegen toch deze Passiebloemvlinder kunnen vastleggen.





Een Goudjakhals. Is inmiddels vanuit Oost-Europa ook in ons land gearriveerd, zo bewijzen beelden van cameravallen. Vooral nachtdieren, dus voor een foto moet je toch maar naar de dierentuin.





De Maleise Beer is niet groot. Zijn onnozele gezichtsuitdrukking staat in schril contract met de afschrikwekkende klauwen.





Mooie vogel, zo'n Kuifkwartel. Ze maken een grappig geluid en kunnen prima vliegen.





Een Duif zit als een volleerd woestijnbewoner op een cactus.





Geen dierentuin zonder Stokstaartjes. Sociale en speelse beestjes.


5 opmerkingen:

  1. Hoi Gerrit,
    hele mooie foto's en niet te zien dat deze in de zoo zijn gemaakt.
    Helaas zijn de dierentuinen vanaf vandaag dus weer gesloten en wel tot 19 januari 2021!!

    Groet, Helma

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Gerrit, mooie fotos. De goudjakhals en jachtluipaard zijn mijn favorieten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hej Gerrit ! Vackra bilder från parken. Önskar dig allt gott, Lasse

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi Gerrit,

    Leuke dierentuinserie. Het jachtluipaard vind ik best goed gelukt ondanks dat je door een ruit moest fotograferen, mooie houding. Heel herkenbaar wat je beschrijft van je lens in de vlindertuin, ik had daar een tijdje geleden ook last van totdat ik ontdekte dat daarvoor speciaal bij de ingang blowers met warme lucht zijn opgehangen. Dan heb je er geen last meer van. Prachtige foto van die passiebloemvlinder en dat geldt ook voor de Californische kuifkwartel, voor mij de mooiste plaat van de serie met die bijpassende achtergrond.

    Groeten,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige serie Gerrit!
    Groetjes Maria

    BeantwoordenVerwijderen