zondag 3 mei 2020

Even iets moois nr. 394 - In de polder

Met plezier rij ik een paar keer per jaar naar De Groenzoom, een behoorlijk groot stuk aangelegde natuur midden in de Randstad, tussen Zoetermeer en Rotterdam. Ik zag er al flamingo's en buidelmezen en dan weet je het wel: laat je maar gewoon verrassen. Af en toe even nat regenen, maar dat droogt toch ook vanzelf weer met die wind.





Rietzangers zaten er veel, heel veel. Niet alleen in het riet maar ook zomaar op en tussen het koolzaad. Of is dit stiekem toch de gestreepte koolzaadfluitert?





Tureluur was er ook, foeragerend in het gras.





In het water stond een Kievit. Hij alarmeerde nogal, dus ik heb een poosje staan zoeken of er jongen waren. Ik zag ze uiteindelijk niet.





Grauwe Ganzen horen eigenlijk niet in Nederland te broeden, maar ze doen dit toch en op steeds grotere schaal. En als het er toch is, waarom dan niet een gezinsportretje?





Op een zandpad langs de Zevenhuizer Plas komt een Blauwe Reiger aanstappen, almaar turend tussen het fluitenkruid. Wij gaan op ons knieën zitten en wachten af wat er gebeurt. Even verdwijnt hij tussen de begroeiing, om er daarna weer uit te komen met wat groente en vlees. Juist, even gewinkeld dus.





Iets verderop, boven de Rotte, wemelt het van de Visdieven. Ik ga een poosje op een krukje en in de regen in de berm zitten en probeer deze vogel vast te leggen in de draai, wanneer ze een duik naar een visje maken. Van de paar honderd foto's is dit de enige die ik over hou. Daar moet dus op geoefend worden!



4 opmerkingen:

  1. Heel mooi Gerrit!
    Vooral die blauwe reiger in die houding met zijn geweldige maaltje!
    Maar de rietzanger tussen het koolzaad is ook heel apart.
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Een hele mooie serie heb je hier Gerrit.
    Prachtig de gestreepte koolzaadfluiter ;-)))
    De reiger met prooi is ook uitzonderlijk mooi .
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Ad, leuke fotos. Mooie foto van de reiger. Moet je binnenkort eens onze kant op komen, visdiefjes, grote sterns etc. De meeuwen hebben al jonge, de visdiefjes en grote sterns nog niet. Groetjes Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Die blauwe reiger met muis heb je anders supermooi weten te vangen Gerrit!
    Echt geweldig om te zien. Ook de andere platen mogen er weer zijn.
    We hebben maar een mooie hobby :-)

    Groet Helma

    BeantwoordenVerwijderen