donderdag 18 februari 2021

Even iets moois nr. 422 - Winter

Zo. De winter 2021 viel zo'n beetje in de tweede week van februari en is weer achter de rug. Ik had het idee daar heel veel erg mooie foto's van te maken, maar daar kwam minder van terecht dan ik hoopte. Geheel buiten mijn schuld uiteraard. Toch maar even laten zien wat er dan wel was.





Het plan was om een soort molentocht per auto te rijden, voor winterse plaatjes van de molens hier in de streek. Door veel afgesloten wegen lukte dat van geen kant. Maar deze staat langs een doorgaande weg. Het is molen 't Hoog en Groenland benoorden Baambrugge en aan het riviertje De Angstel. Oud, waarschijnlijk gebouwd rond 1680, bewoond, en ook heel fotogeniek.





Kramsvogel aan de sierappeltjes, en dat in eigen tuin. Meestal zijn ze vrij schuw, maar deze liet zich goed bekijken.





Een Zanglijster, een kleinere neef van de kramsvogel, schuimt alle plantenbakken af en vindt dan toch met regelmaat een smakelijk en niet diepgevroren slakje. Met een paar klappen slaat hij het huis stuk en smullen maar!





De Kockengense Molen ligt net ten zuiden van - u raadt het - het dorp Kockengen. Gebouwd in 1675 heeft hij tot 1962 op windkracht de polder Kockengen bemalen. Niet lang geleden strak gerestaureerd.





Tja, wie ziet ooit de Boomkruiper? Toch is hij letterlijk overal. Klein, vlug en met zo'n schutkleur dat ik pas thuis ontdekte dat ik er per ongeluk twee op een foto had (niet dit plaatje.) Ken je zijn korte, luide en energieke wijsje, dan vindt je 'm vanzelf.





Zo'n Blauw Reiger is natuurlijk ook niet gek. Hij weet dat het water in een duiker niet zo gauw bevriest, maar dat hij daar dan een kikkertje vangt had ik toch niet verwacht.





De Krimpenerwaard met zijn brugjes, sloten, boezems en weteringen is in alle jaargetijden fotogeniek, maar misschien wel het meest in de winter.





Een Turkse Tortel inspecteert de pergola en constateert wat achterstallig onderhoud.





Nou jaaaa! Elke winter ben ik alert op groepjes vinken, want het zou een keer kunnen dat zich daarin een Keep schuil houdt. En nu had ik een paartje in de tuin! Bont gekleurd en toch onopvallend. Komt uit Scandinavië en als het daar erg koud is, zakt hij af tot bij ons.





En hier allebei: mevrouw en meneer Keep. Het vrouwtje wat terughoudender van kleur, maar beide weten de uitgestrooide pitjes te waarderen.

6 opmerkingen:

  1. Tjonge wat hebben jullie toch leuke vogels in de tuin, die je dan ook nog weet te vereeuwigen in bitjes. We hebben ondertussen alleen nog maar katten van de buren en af en toe een enkele koolmees en merel. Leuke plaatjes van een kortstondige winter.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hi Gerrit, Lovely winter pictures. How did you manage to get the heron catching a frog on picture. Great work !

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Gerrit,
    das war mal ein Winter, sehr schöne Winter und Eisfotos zeigst du hier, die Mühle im Wintermantel gefällt mir am besten
    bleib gesund
    Grüsse Frank

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Het zijn toch mooie winterse plaatjes geworden. De kramsvogel en keep zijn erg mooi.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dag Gerrit,

    Een mooi winters blogje met enkele leuke soorten zoals de kramsvogel, de boomkruiper en de keep. En dat nog wel in eigen tuin. Ik heb er vorige week overigens ook eentje (mannetje) in onze tuin gefotografeerd, ze zijn toch een stuk mooier getekend dan een vink. Mooi ook je molens, goed dat je hier voor een panorama uitsnede koos, het geeft deze foto's zeker een meerwaarde.

    Groeten,
    Ad

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Heerlijke serie Perrit.
    Ik vind je molens er heel sfeervol op staan! En dan de lijster en de kramsvogel zo mooi in beeld, klasse!
    Ook de actiefoto van de blauwe reiger, met kikkertje! Ik ben wel een beetje jaloers op je keepjes!!
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen