April. Dan arriveren de Blauwborsten en zijn ze hyper-actief. Het is dan ook voor heel vogelend Nederland het startsein om zich in (dezer dagen) onverantwoorde aantallen in moerassige gebieden te verzamelen. In De Groene Jonker is het deze vrijdag vrij rustig qua homo telescopus. Blauwborsten zijn er zat, veel zelfs, maar door de wind en de vrij lage temperatuur laten ze zich niet hoog in het riet zien. Een foto lukt dan ook niet.
Achter ons huis zien we met regelmaat een Blauwe Reiger. Af en toe trekt hij een kikker uit de sloot.
Mooi getekend vogeltje, de Rietgors. In dit geval het vrouwtje. Zoals de naam doet vermoeden een vaste bewoner van rietvelden waar ze behendig langs de stengels omhoog klauteren.
En van diezelfde Rietgors is dit de man. Speels jagen ze achter elkaar aan, geheel in beslag genomen door de zoektocht naar de juiste partner.
Winterkoninkjes zijn vogels van struwelen, maar in rietvelden zie - en vooral hoor - je ze ook vaak. Ook deze joeg achter een vrouwtje aan; vast een zomerkoninginnetje...
Ai, wat een akelig mooie eendensoort is dit toch: de Zomertaling. Waar de wintertaling het hele jaar bij ons is te vinden is de Zomertaling sinds enkele weken gearriveerd. Dit is zo ongeveer de meest westelijke grens van zijn broedgebied en grote aantallen zul je dan ook niet aantreffen. Jammer ook dat ze vrij schuw zijn. Een nabije foto zou zijn verschrikkelijk mooie tekening onthullen. Vooruit, ook maar op het wensenlijstje...
Mevrouw Torenvalk mijmert op een paal. Zou ze nog alleen zijn?
Sta ik al een half uur te wachten of zich een ringmus wil laten zien, duikt ineens deze Huismus op. Toch ook wel mooi. Hoewel, zo'n ringmus...
Een heel gewone Turkse Tortel, lekker aan het poetsen. Ik vind het altijd mooi om door de begroeiing heen te fotograferen zodat je een beetje een omfloerst effect krijgt. En dan kan het heel gewone toch best een beetje bijzonder worden...
De Grutto's zijn er al wel, maar staan nog steeds massaal in de plas-dras gebieden op krachten te komen en zich lekker vol te eten. Want met een of twee weken moeten ze vol aan de bak.
Geen blauwborst Gerrit, maar je hebt genoeg andere mooie platen kunnen maken.
BeantwoordenVerwijderenDe eerste foto van de rietgors is helemaal super !!!
Groetjes Tinie
Hoi Gerrit
BeantwoordenVerwijderenwat een soorten heb je voor je lens gehad erg mooi.
groetjes Herman.
Hallo Gerrit, die Blauwborst gaat nog wel een keer lukken. Het rietgorsvrouwtje staat er heel mooi op. Gr. Ben
BeantwoordenVerwijderenHoi Gerrit, leuke fotos. De zomertaling zie je hier niet, wel op Noord-Beveland. De blauwborst heb ik ook nog niet gezien, op de plaats waar hij meestal wordt gespot zie ik elke keer de rietgors.
BeantwoordenVerwijderenHoi Gerrit,
BeantwoordenVerwijderenMooi zeg! Vooral om alweer die zomertalingen te zien! Je hebt alles weer buitengewoon mooi op de plaat gekregen. De Rietgorzen zijn mijn favoriet. Direct gevolgd door de torenvalk en de Grutto...maar ja dat winterkoninkje is ook geweldig hoor..
De Groene Jonker is nu gesloten! Daar is voorlopig geen Blauwborst te bekijken.
Groetjes,
Maria
Hoi Gerrit,
BeantwoordenVerwijderenMooi hoor, weliswaar (nog) geen blauwborst maar tal van andere soorten die deze sessie meer dan goed maken. Mooi gevonden dat zomerkoninginnetje en de Turkse tortel staat er ook mooi op. Maar wat een prachtige foto van de zomertalingen, daar is absoluut niets mis mee, ik denk dat hij zo nog mooier is dan een close-up, je ziet immers alle mooie details in de flanken van de woerd. Ik vind het de mooiste foto van deze serie.
Groeten,
Ad
Geen blauwborst, wel een hoop andere leuke soorten. Vooral de rietgors vind ik mooi.
BeantwoordenVerwijderenIk ben toch wel wat jaloers op je zomertaling Gerrit.
BeantwoordenVerwijderenDe wintertaling zie ik regelmatig maar een zomertaling wil maar niet in mijn lens vallen!!!!
Reiger met kikker is super maar ook het rietgorsvrouwtje.
Groet, Helma