woensdag 11 oktober 2017

Even iets moois nr. 292 - Herfst 1

De afgelopen tijd maakte ik aardig wat foto's in en rond de bossen, waar de herfstsfeer al goed was te voelen, te ruiken en te zien.

Een weekendje op de camping (in dit geval de Harskamperdennen) levert aardige ontmoetingen op met de Eekhoorns. Deze zit op een stronk. Direct zonlicht valt op zijn lijf, terwijl het achterliggende bos donker is. Een bijzonder gezicht.
 

Op strategische plekken leggen we een bergje pelpinda's neer. Ze krijgen het er erg druk mee. Telkens komen ze er eentje halen en die begraven ze dan op een willekeurig plekje in het bos. Of ze die ooit gaan terugvinden?

Rond Lage Vuursche wemelt het van de paddenstoelen. Hier een Vliegenzwam, of misschien maar een halve. Zie ik een mooie paddenstoel dan maak ik niet gelijk een foto, maar loop er eerst maar eens omheen, kijk naar de achtergrond, zoek naar een compositie. Zo'n foto maken kost me dan ook al gauw een kwartier tot een half uur.

Ik vermoed dat we hier het Stobbezwammetje zien. Het determineren van paddenstoelen is werkelijk akelig moeilijk en ik heb al heel wat tijd door de paddenstoelengids zitten bladeren.

Niet dat alles zo moeilijk is. We zien hier het Gewoon Eekhoorntjesbrood, een 'uitstekende consumptiepaddenstoel' zegt het dikke boek. Ik vind 'm vooral fotogeniek en laat hem graag staan.

Maar deze? Geen enkel idee. Hij stond daar zomaar in zijn eentje en ik vind het een bijzonder gezicht.
Op de stam van een boom tref ik een groepje Schubbige Bundelzwammen (denk ik) aan. Een fraai gezicht.

Dit lijkt me de Echte Vuurzwam; werd vroeger ook wel als brandstof gebruikt.

Daar word ik altijd weer een beetje blij van: de Parelstuifzwam. Door zijn witte kleur valt hij onmiddellijk op tussen de herfstkleuren.

Ik zie een rare prop in het bos, maar dichterbij gekomen zie ik het: de Rechte Koraalzwam.


2 opmerkingen:

  1. Mooi Gerrit... weer goed getroffen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoi Gerrti, dit bericht had ik ook gemist. Super die eekhoorn, wat een mooi licht.
    En mooie paddenstoelen, echt herfstsfeer!
    groetjes, Maria

    BeantwoordenVerwijderen