maandag 15 mei 2017

Even iets moois nr. 282 - Terug naar de kust...

Afgelopen weekend vertoefden we in Zeeland met de caravan. Dat bracht regen, zon, wind en mooie foto's.

Leuk, een Oeverloper, gezien vanuit de hut in Wissenkerke. Die kijkt uit op de Koudekerkse inlaag, een van de vele inlagen die Zeeland rijk is.

Tja, en waarom die dan Oeverloper heet?

Op de Brouwersdam staat een tweetal Zilvermeeuwen. Ik vind die kille blik altijd wat griezelig.

Kijk nou, dat is leuk! Een Bontbekpleviertje! Ik moest wel een paar honderd meter oprijden met dit vogeltje, dat zich in grote haast over de Brouwersdam spoedde. Eindelijk hield hij halt en mocht ik een portretje maken.

Nóg een leuke ontmoeting: een groep Drieteenstrandlopers staat (de meeste dan) te pitten op de dam. Slapen doen ze met de ogen open, maar deze lijkt op de uitkijk te staan. Ik verwachtte ze hier helemaal niet; het zijn wintergasten die rond deze tijd al hun arctische broedgebieden hadden moeten opzoeken. Blijven ze hier nog langer, dan zien we 's zomers een steenrode kleur op hun borst verschijnen. Ik hou het in de gaten!

Nóg een wintergast: de Steenloper. Maar daarvan blijft er altijd wel een aantal hangen in ons land. Deze zijn inmiddels geruid naar hun zomerpak.

Wel, uiteindelijk viel ook op de Brouwersdam de avond. Spelende kinderen vormen een leuk contrast tegen de lichtere lucht.3 opmerkingen:

  1. Hoi Gerrit, prachtige serie. Vooral de Bontbekplevier zoals afgebeeld op je header is prachtig wat betreft kleurstelling en pose. Gr. Ben

    BeantwoordenVerwijderen
  2. prachtige serie, wat zijn die drieteenstrandlopers nu mooi zeg, heel anders dan in winterkleed. De Brouwersdam is echt een mooie plek om vogels te fotograferen.
    groetjes Ghita

    BeantwoordenVerwijderen