woensdag 3 mei 2017

Even iets moois nr. 280 - een gevarieerd rondje Noord-Holland

Alweer even geleden, de laatste blog. Door omstandigheden kon er niet worden gefotografeerd, maar deze week ging ik helemaal los...

We waren net op tijd voor de bollenvelden. Een deel van de tulpen was al getopt, maar gelukkig was er nog veel moois te zien.
Zoals deze fraai gekleurde tulp in een veld van al net zo fraai gekleurde soortgenoten.

Ik experimenteer wat met scherp/onscherp en krijg leuke effecten.

Veel Hollandser krijg je het niet: tulips en windmill... Kan zo naar het Chinees toeristenbureau.

Dezer dagen bloeit de wilde Kievitsbloem. Ik ga er een keer speciaal voor vroeg uit de veren, zodat ik nog iets kan zien van de dauw. Met een zon die net boven de horizon uit komt schittert elk druppeltje als een diamantje.

Ik wil nog één poging wagen om de Blauwborst mooi op de foto te krijgen. Dat is lastiger dan een paar weken terug: de paartjes zijn gevormd en het enthousiaste gezang is grotendeels gestopt. En terwijl ik na 5 kwartier zoeken en speuren ergens aan het riet sta te wachten op niets, duikt plots een Blauwborst vlak voor me op en laat zich minstens een halve minuut uitgebreid bewonderen... Prachtig, nietwaar?

Een mannetje Rietgors op een (hoe kan het ook anders) rietpluim.

Toch wel een van de meest elegante vogels die we hebben: de Kluut. Ik wacht een uurtje of er een paring komt, maar dat gebeurt niet.

Een Tureluur staart bedachtzaam over het water.

Hola... Ineens wandelt er een donkergrijze steltloper mijn beeld binnen, die ik niet had zien aankomen. De ontmoeting is zo onverwacht dat ik even moet nadenken wat ik zie. Jawel: de Zwarte Ruiter! Hij is niet meer in winter- en ook nog niet volledig in zomerkleed. Eclips noemen we dat.

 De Kluut. Een markante verschijning in wit en zwart, met een gebogen snavel en blauwgrijze poten.

Een Haas eet wat grasjes, alert rond kijkend.

Een boze Grutto landt achter de auto. Hij heeft zojuist een jong zien verdwijnen in het hoge gras langs de weg en hij probeert 'm nu terug te halen. Maar dan moet wel die auto weg...

De andere ouder staat wat verderop, luidkeels schreeuwend. Die blijft op de jongen passen die daar rondscharrelen.


1 opmerking:

  1. Hallo Gerrit, je gaat inderdaad helemaal los... Een prachtige lente impressie! Gr. Ben

    BeantwoordenVerwijderen