dinsdag 7 maart 2017

Even iets moois nr. 276 - Een tropische verrassing

Afgelopen vogelvrije vrijdag bezocht ik weer eens de groep Flamingo's die daar elke winter bivakkeert. Altijd stonden ze te ver weg voor een foto, maar omdat er nu werd gebaggerd was de hele groep een paar honderd meter opgeschoven. En zo kwamen ze binnen het bereik van mijn telelensje...





Er werd dus gebaggerd...






Het is een gemengde groep. De lichtroze is de Gewone of Roze Flamingo; de kleinere is veel kleuriger en heet Chileense Flamingo. Die heeft ook een veel grotere zwarte punt aan de snavel.




Dit zijn dus Chileense; de voorste een juveniel.





Hier beide soorten. Het kleurverschil is goed te zien.





Als de hele groep op de wieken gaat weet je even niet wat je ziet. Bij vijf graden lijk je toch verzeild op een of ander tropisch eiland....





Het lijkt allemaal heel uitzonderlijk, maar dat is het eigenlijk niet. Dit is de meest noordelijk broedende populatie Flamingo's en die huist 's zomers op de grens bij Groenlo, het Zwillbrocker Venn. 's Winters trekken ze daar weg en blijven ze hangen in het brakke water van de Grevelingen. Er is daar een overvloed aan voedsel en het zal niet dicht vriezen.





Bij alarm worden de nekken gestrekt en klinkt een ongerust geknor...



Afijn, met een kleine 700 foto's op het kaartje werd het een hele klus om de mooiste eruit te pikken...

2 opmerkingen:

  1. Je eerste foto vind ik heel bijzonder, zo'n gek gezicht die exotische vogels met het schip er achter, mooie tegenstelling, goed gezien.
    De vluchtfoto is ook heel geslaagd, de kleuren komen hier zo mooi uit.

    Groetjes Loes

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je dit ziet dan waan je je toch verweg in tropische oorden.

    BeantwoordenVerwijderen