zondag 24 november 2013

Hop hop

Begin oktober is de Hop enige tijd te gast in Katwijk. Daar komen heel veel fotografen op af en dat is niet verwonderlijk. De vogel is van een exotische, extraverte schoonheid zoals we dat in ons kikkerlandje zelden zien. Bovendien totaal niet schuw. Er zijn dus heel veel mensen die heel veel hopfoto's maakten. Ik was daar eentje van...

Na een uurtje wachten worden we steels gewenkt: HIJ is er!

Tot verbazing van de bewoners vleien we ons getwintigen in het gemeentegazon. De Hop is onverstoorbaar en vervolgt de speurtocht naar zijn ontbijt.

In de achtergrond staan huizen en auto's; waar de zon die raakt ontstaan bijzondere structuren en kleuren.

Ineens is de vogel gevlogen, maar de Katwijkers hebben een vermoeden waar hij heen gaat. Met auto, fiets en te voet zoeken we in de naastgelegen volkstuinen. De meesten kiezen een standpunt met het zonnetje in de rug, maar ik kijk het tafereel even aan en hoop op een foto waarbij tegenlicht de opstaande kuif in brand zet. En warempel: dat gebeurt!

De Hop krijgt trek en struint de schrale grond af naar smakelijke larven.

Al zoekend naar lekkers komt hij onwaarschijnlijk dichtbij. Bij de rondom liggende fotografen is de ademhaling gestopt en ratelen alleen de camera's nog.

Je bent niet voor niets helemaal naar Katwijk gevlogen. Even poseren nog maar, op een visnet.

Na een grondige poetsbeurt moet alles even gerekt en gestrekt. En dan het meest onwaarschijnlijke: ik schijn helemaal in mijn eentje DEZE foto te hebben gemaakt. Hij krijgt dan ook veel waardering op birdpix.nl en wordt op 16 november 2013 op zeer groot formaat afgedrukt in het Reformatorisch Dagblad! Trots!

5 opmerkingen:

 1. Wat een geweldige platen van de hop. Petje af.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Prachtige platen allemaal. Ik was blij dat ik ze ook heb gezien. Stond je er ook bij op de foto van waarneming.nl

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Pffffffffff............... dit is echt wel om jaloers op te worden hoor.
  Caramba wat een gave platen!!!!
  Je kopfoto is gelijk een fantastisch item.
  Echt mijn dikke complimenten.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ongelooflijk mooie serie en die laatste is helemaal een topper! gefeliciteerd met de successen die je daarmee al behaald hebt en ongetwijfeld nog zult behalen.
  Groet Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Beste Gerrit,
  de waardering voor die laatste foto is zeer begrijpelijk: jeetje wat een prachtige foto. Maar ook foto 4, met de zon op zijn kuif, vind ik schitterend.
  Topserie.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen