zondag 11 maart 2018

Even iets moois nr. 315 - rondje polders

Dit weekend wat polders afgestruind. De grutto's en tureluurs zijn deels gearriveerd, maar zijn nog aan het opvetten in plasjes en meertjes. Pas over een paar weken zijn ze voldoende op krachten gekomen om weer hun territorium in te nemen. En heel veel was er eigenlijk niet te zien...

Een paartje Smient. Leuke eenden die bij duizenden onze polders bevolken. Goed te herkennen aan uiteraard hun kleuren, maar ook hun melodieus gefluit. Je hoort dat ook vaak 's avonds of 's nachts, want ze trekken vaak in het donker.

Twee Aalscholvers, de linker al in het zomerpak.

Een tamelijk schuw beestje, deze Dodaars. het is onze kleinste futensoort en vaak houdt-ie zich schuil in de kanten van sloten en plasjes. Over een maand of zo is hij makkelijk op het gehoor te ontdekken; in de tijd van de balts maakt hij een soort hinnikend geluid dat nogal ver draagt.

Honderden Scholeksters op een kluitje. Nog even verzamelen om dan de polders weer in te trekken. Vrienden zijn het dan niet meer; het is knokken om het mooiste plekje.

Een Torenvalk op een paaltje; daarachter de Hondsbossche Zeewering.

Een Ooievaar op het gras langs de slootkant levert best een saai plaatje op, maar een foto van de weerspiegeling wordt dan weer heel anders...

Komt een man met een hond aan; gauw even oversteken.

Een Turkse Tortel. Ben ik in de buurt dan ga ik altijd even kijken naar een plek waar er veel zitten. Zeker nu het voorjaar nadert kan dat nog wel eens een aardig plaatje opleveren. Deze keer niet, maar we doen het er maar mee.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten