woensdag 29 november 2017

Even iets moois nr. 300 - Kleurige vogeltjes...

Afgelopen dagen toch maar eens werk gemaakt van de vogels in eigen tuin. De zonnebloempitten trekken hordes groenlingen aan, maar ook de vinken en mezen melden zich. Eerst zoeken of er in een nieuwbouwtuin een zichtlijn beschikbaar is die een rustige achtergrond geeft; wat takjes en stronkjes neerzetten, evenals een spa; schuurdeur op een kier met een kleedje over de camera; warme schoenen en broek aan en het feest kan beginnen...

Yes, daar hoopte ik al op: een fraai portret van de Groenling. Ze zijn gek op de zonnebloempitten en ik voer kilo's per week!
Een Vink, knabbelend op een zonnebloempitje.

In de Kennemerduinen gingen we nog even op jacht naar de grote kruisbekken. Jawel, ze vlogen over, maar eenmaal gehold naar de plek waar ze landden waren ze alweer weg. In het Vogelmeer was een Dodaars aan het vissen. Hij oogt een beetje saai, in winterkleed.

Oeps, dan is dit allesbehalve saai. Op Schiphol vertoeft al een paar weken een Woestijntapuit! Zoals de naam al doet vermoeden is dat een Zeer Zeldzame Verschijning in onze lage landen. Hij trekt dan ook hordes kijkers en fotografen. Het beestje is volledig op zijn gemak met al die toeschouwers, en zoekt onverstoorbaar naar insectjes op een grote hoop grond en zand.

Nou, nog maar eentje dan. Zo vaak zult u hem niet gezien hebben...

Terug naar de tuin. De lage zon beschijnt fraai de achtergrond van klimop, en dat geeft zo'n foto van een heel gewone Vink toch iets feestelijks.
Een Pimpelmees. Die heeft vooral interesse in de zoutloze pindakaas, waar hij moet concurreren met de spreeuwen. Hij zet maar alvast zijn kuif op en maakt zijn borst breed. Toch een stoere verschijning!

Zo, ook de Koolmees nog even 'op de schop' en dan hebben we het gros van onze tuinbezoekers langs gehad. Jammer dat ik geen ringmussen zie, maar wie weet komt dat nog.2 opmerkingen:

  1. Alledaagse en bijzondere vogels kunnen beiden voor mooie beelden zorgen, als je de kans maar krijgt. Je laat zien dat ze het allemaal verdienen.
    Groet, Kees

    BeantwoordenVerwijderen