zondag 9 januari 2022

Even iets moois nr. 460 - Rondje eilanden

Zoals vaker in dit jaargetij de kust opgezocht. Het zou geen best weer worden, maar daar merkten we weinig van.





Eerst maar even op bezoek bij de Flamingo's die jaarlijks overwinteren in de Grevelingen. Er zijn momenten dat ze dichter bij de kant komen, maar vandaag niet. Een tropisch gezicht blijft het!





Hé, wacht eens even... Nooit eerder gezien en dan nu drie tegelijk: de Alk. Een echte zeevogel die zich vanaf de Brouwersdam laat bewonderen.





Makkelijk te herkennen aan die dunne snavel en de slordige kuif: de Middelste Zaagbek. Overwintert in groepjes langs onze kust. Vertoont nu al een vrij hilarisch baltsgedrag.





Vanwege zijn donkere kleur en rustig gedrag valt hij een beetje weg op de dam: de Paarse Strandloper. Zeer tam en zolang je zelf niet beweegt nadert hij tot op luttele meters. Ook een wintergast.





Deze is dan wel weer Hollands: de Bontbekplevier. Vermaakt zich nu op de Brouwersdam en is bijna nooit alleen.





Zeehonden zijn er altijd wel, langs de Brouwersdam. Vooral in de spuisluis zitten ze graag. Deze speelt een beetje verstoppertje tussen de golven.





Op de dam zit een flinke groep meeuwen en kraaien, zoekend naar eten. Een klein jongetje heeft er aardigheid in ze op te jagen en toen zag ik dit. Mooi gezicht tegen de lucht die al naar avond kleurt.





Sommigen denken dat een Ekster zwart-wit is. Dat zijn misschien mensen die wel kijken, maar niet zien. Want dit zijn toch bijna kleuren die horen bij een tropische vogel?





Een Steenloper is klein, in vergelijking met een zilvermeeuw. Grappige foto met beide in eenzelfde houding.





Uiteindelijk ging de zon onder in een felle hagelbui... Het was mooi geweest.









3 opmerkingen:

  1. Mooie fotos Gerrit. Er zijn heel veel alken en zeekoeten op het moment. Ook in de Oosterschelde. Een alk had ik zelf ook nog nooit gezien.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie serie die je maakte aan de kust.
    Mooi al die verschillende soorten te zien.
    Mooie afsluiter ook Gerrit.
    Groetjes Tinie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat zijn je foto's mooi én grappig, Gerrit!
    Je ekster is echt een schoonheid!
    De mibo altijd een feestje om te zien en de overwinterende zuurstokken, apart en ik vind het nog steeds vreemd ze in het Grevelingenmeer te zien staan.
    De alken is een leuke bonus zo dichtbij! De steenloper met in zijn schaduw een grote meeuw is echt super leuk! En de meeuwen in vlucht tegen die mooie lucht heel mooi!
    Ik vind paarse strandlopers ook zo mooi.... al twee jaar op rij niet gezien. Ik moet toch weer eens die kant op.Daarom daarom geniet ik extra van je foto's.
    Groetjes,
    Maria

    BeantwoordenVerwijderen