maandag 8 september 2014

Van stad en land...

Beetje van alles wat, een selectie over de afgelopen weken...

Tja, hoe gewoon kan het zijn, maar is het niet wonderschoon hoe deze Meerkoeten zich spiegelen in het rimpelloze water?

Te Overveen wordt al dagenlang een juveniele Kwak gemeld. Toch maar eens gaan kijken dan. De buurt is vereerd met de belangstelling, maar de Kwak lijkt zich weinig te bekommeren om al die klikkende camera's.

Gelukkig. Na een tijd wachten besluit het beestje toch maar wat te gaan jagen. Alle fotografen in extase...

Da's het mooie van minder mooi weer: het blauwgrijs van een voorbijtrekkende bui kleurt prachtig bij het paars van de bloeiende hei. Hier op de Strabrechtse heide.

Hoewel de heide prachtig is, vind ik het nog lastig om er ook een prachtig plaatje van te maken. Hier in ieder geval een opname waarin de diversiteit aan kleuren mooi uitkomt.

Er zijn al heel vroeg heel veel paddenstoelen. Ik raak er altijd weer een beetje door betoverd en krijg er niet gauw genoeg van als ik ze voor de lens heb.

Ter plaatse zoeken naar een aansprekende compositie. En dan thuis gaan zoeken om hem op naam te brengen. Bij veel paddenstoelen lukt me dat niet...

Nu de badgasten zijn verdwenen wordt het strand weer van de strandlopers. Hier de Bonte. Door me te vermommen als een stuk aangespoeld vuil willen ze best dichtbij komen; heeeel dichtbij zelfs...

Alweer zoiets gewoons: een Spreeuw. Ik vind het een prachtplaatje!

Ongetwijfeld een mycena-soort. Ik probeer te spelen met voor/achter, scherp/onscherp. Ik heb nog wat te leren en te experimenteren. Gelukkig maar, stel je voor dat je helemaal klaar bent..

Rodekoolzwammetjes. Ik zoek de herhaling in het beeld en hoewel dat enigszins lukt kan het natuurlijk altijd beter...12 opmerkingen:

 1. Opnieuw een heleboel mooie beelden. Opmerkelijk dat de kwak je niet heeft geïnspireerd tot meer beelden. De reflectie van de meerkoeten zijn inderdaad heel fraai. Met de paddenstoelen heb ik hetzelfde als jij. Ik probeer er ook mooie opnames van te maken, maar de namen zijn mij vaak een brug te ver. Vervelen doet het niet, gelukkig maar. De spreeuw is trouwens heel mooi geportretteerd.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heerlijk z,on mooie gevarieerde serie dit is genieten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Weer een aantal mooie plaatjes! Ik snap dat je als vogelaar blij wordt van het kwakje. Toch is het niet mijn favoriete plaatje. De koeten zijn prachtig, alleen zou ik -je kent me een beetje- het niet hebben kunnen nalaten wat weg te poetsen in de achtergrond. Meer rust zou het nog krachiger maken. Dat rodekoolzwammetje, gewoon kunst. De spreeuw en vooral de mycenas zijn voor mij favoriet. Vooral dat spelen met scherp-onscherp; prachtig. Kortom: Heerlijke serie.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Mooie foto's! Vooral de kwak en de bonte strandloper zijn prachtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat weer een mooie varia aan prachtige beelden Gerrit.
  De Kwak is heel mooi maar je kleine paddenstoeltjes zijn ook niet te versmaden.
  De hei is een apart onderdeel want dat is nog lang niet gemakkelijk om daar mooie plaatjes van te krijgen.
  Ik kreeg daar helaas 3 ferme regenbuien over me heen dus ik heb natte heide foto's whahahahahah...
  Je bonte strandlopertjes is ook een prachtige plaat zeg!

  Groet, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hai Gerrit,

  Mooie verzameling hoor. Prachtige foto van de meerkoeten en die kwak was toch wel een buitenkansje.
  Je paddenstoelen zijn zeer fraai.

  greot,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Mooie variatie. De bonte strandloper heb je er prachtig op. De kwak was even een grote attractie en heeft jou ook een mooie plaat opgeleverd. Ook de paddestoeltjes heb je prachtig, vooral de tweede paddenstoel foto en die laatste van de rodekoolzwam, heel mooi.
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wat een variatie in deze serie, jij bent duidelijk van alle markten thuis.
  Voor je ragscherpe vogels heb ik grote bewondering, en je paddenstoeltjes vind ik ook prachtig.

  groeten
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Prachtig gevarieerd blog Gerrit, de één nog mooier dan de ander.
  Scherp , mooie kleuren en achtergronden.
  Fijn weekend, groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Wat een leuke en gevarieerde serie. De juveniele Kwak had ik op een andere blog gezien en wat is hij mooi! Maar ook Gewone Meerkoeten en een prachtige Spreeuw. Leuk!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Gerrit,
  Als ik je blog zo doorloop van 2014 heb je een goed jaar achter de rug. Mooie opnames zeg. Van je laatste blog vind ik foto 7 erg mooi. Bij foto 1 (overigens ook een hele mooie) zou ik puntjes op de achtergrond wegpoetsen. Wat betreft de paddenstoelen is het inderdaad een crime om ze op naam te krijgen. Ik kijk vaker op de foto's van paddenstoelen op waarneming.nl en kom dan regelmatig foto's tegen van "daar heb ik ook opnames van". Om ze via determinatieboeken op naam te krijgen is erg moeilijk.

  BeantwoordenVerwijderen