zondag 15 december 2013

Tenerife Tenerife wordt gedomineerd door de Teide, met ruim 3.700 meter de hoogste berg van Spanje. Nou ja, berg, het is in feite een vulkaan en het hele eiland bestaat uit deze en andere vulkanen, gelukkig allemaal in slaap. De stranden laten we links liggen en in onze huur-Corsa gaan we de berg op.

De hellingen zijn, zelfs in de winter, nog prachtig gestoffeerd met palmen, cactussen en hier en daar nog bloeiende planten. Het levert exotische vergezichten op.

Boven de boomgrens is pas goed te zien dat de hele ondergrond bestaat uit basalt en lavasteen. De meest bizarre rotsformaties zijn te zien en als fotograaf weet je niet goed meer wat je ziet of waar je beginnen moet om het een beetje vast te leggen.

Hier zien we gruis, deels groenig en deels roodbruin van kleur. Grote brokken lijken willekeurig neergesmeten. De donkere rand in de achtergrond is een kraterwand van een van de vulkanen.

 Toch is ook hier leven te vinden. Deze hagedis komt even uit zijn schuilplaats om te kijken of hij wat warmte kan vinden.

Op de helling, rechtsachter, kun je nog zien dat de lava naar beneden stroomde en onderwijl stolde.

De Pimpelmees is ook hier te vinden. Maar zijn zang is wezenlijk anders dan wat wij kennen en hij ziet er ook echt anders uit. Kijk maar eens naar zijn donkere jas en zijn bijna zwartblauwe petje...

Ook de Roodborst is anders. Feller van kleur en met meer grijs.

Maar het mooist is natuurlijk de Kanarie. Zijn naam dankt hij aan zijn afkomst en hij is de stamvader van al onze kooivogeltjes. Zijn gezang is op het hele eiland te horen.

 De zon gaat onder in de meest prachtige kleuren, terwijl La Gomera schuil gaat onder een wolkendek.
2 opmerkingen:

 1. Hoi Gerrit,
  Eilanden waar je overblijfselen ziet van vulkanische activiteit hebben altijd wat extra's vind ik. Dat er soms ook onverwacht leven mogelijk is laat je hier met een aantal mooie beelden zien. Het is een aantrekkelijk gebied om er even uit te zijn.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ook dit blog is er weer eentje om van te genieten.
  Ik ben nog nooit op Tenerife geweest maar wel een
  paar maal op Lanzarote en Fuerteventura. Mooie landschapsfoto's laat je zien,
  al zijn de vogeltjes ook weer prachtig gefotografeerd.
  Dat de vogels in de verre landen net iets anders zijn weet ik en dat is ook mooi om te zien ;-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen