zondag 4 februari 2018

Even iets moois nr. 308 - dagje vogelhut deel 1

Vorige week vertoefde ik, in het aangename gezelschap van twee dames, in een fotohut te Rijssen. Weinig licht, maar desondanks (of misschien wel: dankzij?) maakte ik soms aardige plaatjes van heel gewone vogels. Ik deel ze graag.

Nou ja, vogels... Twee Eekhoorns kwamen even kijken of de pinda's vers waren. Nog even een slokje water en weg waren ze weer.


Een echte bosvogel, deze Zwarte Mees. Hij ziet er wat geplukt uit en dat komt omdat hij net heeft zitten badderen.

Er zijn van die vogels die ik altijd weer met plezier fotografeer. Een daarvan is de Roodborst, hier op een tak tussen de dennennaalden. Tussen al die hyperactieve soorten is deze een makkie. Hij blijft zomaar tijden doodstil zitten.

Altijd leuk, zo'n spetterende vogel. Hier de Merel-man.

Een dagje vogelhut is niet compleet zonder een paar bezoekjes van de Grote Bonte Specht. Ze komen dan even inspecteren of je wat vet of pindakaas aan een stammetje of tak hebt gesmeerd en uiteraard doen we dat trouw. Dit is het vrouwtje (geen rode pet.)

Was er ook heel even: het kleinste vogeltje van Nederland, de Goudhaan. Altijd rusteloos in naaldbomen op zoek naar lekkers. Vaak in een groepje en meestal verraadt hun heel zachte gepiep hen wel.

Ja, nog een badgast: de Glanskop. Ook een echte bosbewoner; pakt razendsnel een pitje en is al lang weg voordat je de camera gericht hebt. Maar voor het badderen neemt hij maar liefst een paar seconden de tijd. Leuke vogeltjes.


4 opmerkingen:

 1. Heel mooi de Eekhoorn, de glanskop en de badderende merel. De zwarte mees is echt een gave soort en daarvoor is een boshut inderdaad wel ideaal. Mooie platen!

  Groetjes,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Gerrit, prachtige foto van die drinkende eekhoorn en ook van de vogels. Goudhaantjes hoor ik hier wel regelmatig maar ze laten zich niet vaak zien en gisteren voor het eerst een kleine bonte specht gezien bij het Blauwe meer. De grote bonte specht komt hier bij ons vaak in de tuin van de pindakaas eten.

  Groet Renée

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Gerrit,
  Heerlijk! Ik hou er wel van om van die fijne detailfoto's te zien van een dagje Hut!!
  Geweldige platen! Vooral het drinkende eekhoorntje is natuurlijk vertederend!
  Groetjes, Maria

  BeantwoordenVerwijderen