zondag 6 augustus 2017

Even iets moois nr. 288 - (Hoge) Veluwe

De vogelvrije vrijdag voerde mij in eerste instantie naar de fotohut op de Hoge Veluwe, vlakbij de ingang Otterlo. Somber weer was het, met af en toe wat lichte regen, en dat zorgde voor egaal belichte maar ook wat ruizige foto's.

De Eekhoorn kwam even buurten. Er was kennelijk niets wat hem bekoorde, dus hij was zo weer weg.
Een Roodborst, uit een nest van dit jaar. Hij is nog niet helemaal op kleur en zijn pak zit nog wat frommelig.

Had je even genoeg van alle vinken en mezen, dan was er nog een extra uitdaging: een stuk of vijf Muizen raceten (spreek uit: reesten) permanent rond de vijver en het omliggende bos. Een hele kunst om die een keer goed in de lens te krijgen.

Een Heggenmus, eveneens in de puberteit. Zelfs zijn staart ontbreekt nog...

Jonge Vinken waren er maar zat. Soms zaten er wel twintig die onderling behoorlijk konden kibbelen.

Ook de juveniele Grote Bonte Spechten waren ruimschoots aanwezig. Met hun behendige vliegkunsten leken ze met plezier elkaar na te zitten of met een scheervlucht elkaar aan het schrikken te maken. Leuk, die herhaling in het beeld.

Ja, dit doet gewoon pijn aan m'n ogen, zo mooi vind ik deze Appelvink. Ook een jonkie van dit jaar; z'n ouders zijn nóg kleuriger. Stuk voor stuk sieraden voor onze bossen. Je ziet ze niet zo makkelijk, want meestal houden ze zich hoog in dicht geboomte op.

Een jonge Merel heeft even een bad genomen en schudt zijn veren uit. Zijn staart bestaat uit nog maar een of twee veren, maar verder is-ie al mooi op kleur.

In de middag liet ik de vogelhut even voor wat-ie was, en vertrok naar een tweede bestemming voor die dag. Het Aardhuis te Hoog-Soeren is een wildpark met een aantal Edelherten die dagelijks om 14.00 uur wat worden gevoerd. Het geeft een prachtige gelegenheid om zo'n 'boeketje' edelherten op de plaat te krijgen. Het is ook een gekend uitje binnen reformatorische kringen; ik kwam zelfs een groepje lange rokken tegen dat zich luid psalmen zingend (hele noten!!) door het park bewoog.

Mooi natuurlijk, zo'n volwassen hert dat nog niet al te oud is. Gelukkig ging net de zon even schuil achter een fikse wolk zodat ik een prachtig uitgelicht plaatje kreeg.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten