donderdag 6 februari 2014

Van zwart... en wit... en kleur...


En dan beginnen we maar met zwart...

 
Ik was al weer op de terugweg, berustend dat ik ze niet had gevonden, toen ik hem ineens zag: de Zwarte Ibis. Drie stuks maar liefst, foeragerend op een dijkje net buiten Stompwijk.

Een heel bijzonder gezicht, zo'n dwaalgast uit zuidoost Europa. De rustende meeuw maakt de compositie net wat levendiger. 

En wit zag ik ook, in de vorm van Wilde Zwanen in de Amsterdamse Waterleidingduinen. Ze lieten zich gelukkig makkelijk benaderen. Prachtige vogels!

Kleur? Kleur was er zat. Wat te denken van deze Fazant, waarvan de borst in een warme gloed wordt gezet door de vroege ochtendzon.

Ook al kleurig: de Smienten op de Starrevaart. Mooie eendjes die enthousiast kunnen kibbelen onder elkaar.

En deze Fuut laat zien dat ook hij een kleurige klant gaat worden. Nog even geduld...

Heel kleurig, extreem kleurig zelfs, was de ijsvogel waarop ik zat te wachten, maar die 50 meter verderop ging zitten vissen. Prachtig schouwspel, maar te ver voor mijn objectiefje. Gelukkig kwam de Vos even kijken of er nog wat te bikken viel.
10 opmerkingen:

 1. Elke keer als ik je blog open zie ik die fantastische kopfoto, Gerrit. Wat is die toch mooi. Maar deze serie is ook weer geweldig. Wat een prachtige kleuren. Stuk voor stuk "plaatjes". Ik vind het altijd zo knap dat je die dieren allemaal vindt. Ik kijk, denk ik, niet goed genoeg. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Tja, en dan om de paar weken is het weer een andere kopfoto..... Niets veranderlijker dan een man....

   Verwijderen
 2. Heerlijke foto,s Gerrit dit is genieten maar je hebt er wel wat voor over gehad, die zwarte ibissen vind ik wel heel apart,

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hallo Gerrit, mooie serie, vooral de zwarte ibissen zijn heel geslaagd. Onderweg op het dijkje tegenkomen is mij ook overkomen. Gr. Ben

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig om de Ibis voor de lens te hebben Gerrit, mooie foto's heb je er van gemaakt.
  Ook de andere foto's zijn mooi om te zien alleen jammer dat de scherpte bij de vos net niet op zijn koppie ligt.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Gerrit,
  Leuk als de natuur je verrast. Dat van die ijsvogel is mij vergelijkbaar overkomen, heel herkenbaar. De andere dieren heb ik deze "winterperiode" ook gezien, zoals je in mijn blog hebt kunnen zien of nog gaat zien. De ibissen heb je er prachtig op staan, het is inderdaad bijzonder om ze te zien. Stuk voor stuk mooie platen.
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Prachtig, de zwarte ibis in actie, ik ben zelf een keer tevergeefs die kant op gefietst, en nu met al die dagen met harde wind, waag ik het niet op een fietstocht door de polder, maar de ibis blijft nog op mijn wensenlijst staan. Mooie fazant ook, en de smienten kwamen ook aardig in de buurt van de hut. De wilde zwanen in de AWD kun je met de nodige rust inderdaad redelijk goed benaderen. En de vossen komen daar zelfs naar je toe. Hele mooie serie
  groetjes Ghita

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Heel mooi deze Ibis Gerrit.
  ik heb ze ook maar dan afwissend in de zon en uit de zon.
  Jou tweede foto heeft een prachtige achtergrond,.
  Je wilde zwanen zijn ook heel mooi. Ik zoek er steeds naar in de AWD maar
  op de een of andere manier kan ik ze nooit vinden!
  Die vos is ook mooi vastgelegd.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hoi Gerrit,
  Dankjewel voor de reacties op mijn blog! Altijd leuk om te lezen. Zodoende ben ik ook jou foto's gaan bekijken, en er zitten hele gave platen tussen! Heel leuk!
  Gr. Jarno

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Mooie serie is het weer geworden, bedankt voor het delen. Vooral die vos is mooi op de foto gezet.

  Vriendelijke groet Ruud.

  BeantwoordenVerwijderen