zondag 16 februari 2014

Een dagje in hut nr. 3 van Han Bouwmeester, Lemelerberg


In tegenstelling tot een vorige keer troffen we het nu bijzonder. 's Morgens een lekker zonnetje op het bevroren waterbassin voor de hut en in de middag bewolkt. Voor de foto's geef ik overigens de voorkeur aan wat bewolking, mits niet te dik :-) Ik ging voor de kruisbek...

Een Sijs komt even drinken. Zó was er een hele groep en zó waren ze allemaal weer weg.

Ja natuurlijk, de Grote Bonte Specht komt altijd even kijken of er nog wat vet te vinden is.

Een heel gespetter, zo'n badderende Koolmees.

Diverse keren kwamen de Kruisbekken even drinken; altijd een stelletje. Mooi, die weerspiegeling.

En deze kwam wel heeeel dicht voor de lens. Grappig is dat daarachter een sijs eveneens zit te drinken; ze deden dat precies synchroon.

Klein maar dapper; én kleurig, zo'n Pimpelmees.

Met zijn meestal opstaande kuif blijft het een jolige klant, de Kuifmees.

Tja, een foto waar ik ontzettend blij mee ben: het mannetje van de Kruisbek. Hij poseerde een poosje in alle rust voordat hij ging zitten drinken. Een ongelooflijke buitenkans en een euforisch momentje.

En hier stond ik dan wel even van te kijken: plotseling streek een Grote Barmsijs neer. Het duurde maar enkele seconden en weg was ie weer. Dit was de eerste deze winter bij de hut.

13 opmerkingen:

 1. Beste Gerrit,
  een zeer welbestede dag zo te zien. Heel mooie foto's.
  Op de eerste foto komt de compositie heel mooi uit: door de achtergrond komen de kleuren van het sijsje extra goed naar voren.
  De badderende koolmees is top! En de enkele seconden van de Grote Barmsijs heb je goed kunnen benutten: mooie plaat met de spiegeling erin.
  Hartelijke groet, Corrie

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nou Gerrit jij hebt je dag wel helemaal kunnen benutten wat een geweldig mooi e serie en wat een boffert ben je met de grote Barmsijs.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Prachtige foto's, dan heb je het zeker getroffen. Wij hadden ook een slechte dag uitgekozen jammer genoeg. Geniet ik wel van deze foto's.

  Gr Cees

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Die Barmsijs, Gerrit,.......wow, wat prachtig. Je hele serie, hoor, maar deze viel me extra op. Ik had nooit van het vogeltje gehoor. Meteen even opgezocht op internet. Zo leer je steeds weer wat. Toch blijft zo'n simpel Pimpelmeesje ook altijd mooi. Heel mooi blog. Wat heb je een prachtige vogels gezien en fantastisch gefotografeerd. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tjonge tjonge Gerrit, wat ben je verwend! Ik kan me helemaal de euforie voorstellen, eerst de Kruisbekken super op de plaat en dan nog een Grote barmsijs, geweldig. Je foto's zijn ook nog eens prachtig geworden. Geweldig leuk!

  Groet,
  Marianne

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het bezoek aan de vogelhut was wel de moeite waard. Je hebt knappe platen kunnen maken van bijzondere soorten als kruisbek, barmsijsje en kuifmees. Mooie serie!
  Groet, Kees

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hai Gerrit,

  Tsjonge, doe maar effe duur zeg. Meestal ben je al blij met 1 bijzondere soort als je in zo'n hut zit, maar jij hebt het deze dag wel erg getroffen zeg. Dubbel zo fijn dat je dan ook nog het goede weer hebt en er zulke platen aan over houdt. Kan me je gevoel hier bij goed voorstellen.

  Groet,
  René

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Pracht foto's Gerrit.
  Mooie soorten die je niet alle dagen ziet, genieten is dit.
  Groetjes Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hoi Gerrit,
  prachtig deze serie en je had behoorlijk succes bij hut 3.
  De kuifmees is mijn favo want die wil ik ook zo graag nog eens vastlegen.
  Prachtig ook de sijn en de broe barmsijs, trouwens.....
  Al je foto's zijn heel mooi om te zien.
  Ik had al een reactie gegeven bij je resultaten van hut 3 onder Valentijn (op het forum van Han) maar de reactie komt niet rechtstreeks onder die foto's te staan maar ergens tussen de reactie van degene die na jou heeft gepost. Mijn foto resultaten staan bij hut 4. op de pagina 5, maar ik moet ook maar eens naar hut 3 zie ik wel ;-)

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Beautiful photos, I really loved all,

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Allemaal mooi, maar dat kuifmeesje....
  Niet alleen voor mij het mooiste vogeltje, maar ook nog eens van dat mooie zachte licht erbij, toppertje!
  groet
  Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Hoi Gerrit,
  Wanneer had je die Grote Barmsijs ?
  was dat in Januari/ Februari ?

  Art

  BeantwoordenVerwijderen