donderdag 13 maart 2014

Even iets moo..... HEEL ANDERS......

'Nee joh, Gerrit, dat moet je heel niet willen, iemand van boven de rivieren kan geen carnaval vieren...' zeiden de toenmalige collega's vorig jaar toen ik tijdelijk in zuid-oost Brabant werkte. Gelukkig maar, daar kwam ik mooi vanaf. Maar als ik er toch iets van wilde zien, dan moest ik toch zeker naar de Kempenoptocht in Hapert gaan kijken, zo voegden ze eraan toe. Dat is de maandag na carnaval en dan verzamelen zich de mooiste wagens uit de streek in een wedstrijd wie de allerfraaiste is en de spectaculairste act heeft. 

Dit jaar, inmiddels al lang weer werkzaam in het westen, had ik op voorhand de maandag na carnaval vrij gehouden in de agenda. Op naar Hapert, in gezelschap van mijn nieuwsgierige vrouw en een ietwat sceptische collega. Ik wist wat ik wilde: spontane portretten, liefst zo close mogelijk. Het was alweer een boeiend, fantastisch en kleurrijk spektakel; de camera maakte overuren! Hieronder een heel kleine selectie uit de 700 foto's die ik schoot.3 opmerkingen:

 1. Ze zijn in één woord schit-te-rend, Gerrit. Je openingsfoto vind ik een prachtige binnenkomer en voor mij ook meteen mijn favoriet. Misschien mede door de kleurencompositie, maar hij is geweldig. Groetjes, Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mooie kleurrijke serie heb je gemaakt Gerrit.
  Gr. Tinie

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Jemig Gerrit,
  wat een geweldige mooie en kleurrijke serie!
  De kleuren spatten echt van het scherm en zie zijn ook nog eens heel mooi helder.
  Ik kan me helemaal voorstellen dat je hier weer naar toe wilde.
  Foto 1, 4, 6 en 7 zijn voor mij de uitschieters.

  Groetjes, Helma

  BeantwoordenVerwijderen